The Hamilton Makeover - Hamilton College
91B0FBB4-04A9-D5D7-16F0F3976AA697ED
C9A22247-E776-B892-2D807E7555171534

The Hamilton Makeover


It seems every year Hamilton undergoes some kind of restoration or improvement and this summer was no exception.

North Dorm's "facelift"
Students returned to campus to find a face lift on North dorm.  What were previously cramped living quarters have been turned back into desirable living places.  Singles were made roomier, triples were turned back into split doubles and quads back to triples.  The entire basement area, which contains a lounge, storage space and a laundry room, was completely redone and refurnished.  On the exterior, the old warped concrete steps were replaced by a new landing with side walls and a presentable entrance for this substance-free housing.  Overall, North will be a more comfortable place to live and study and enjoy peace and quiet.

Construction to extend
Martin's Way.
Hamiltonians will also be able to enjoy the beautiful Martin's Way walkway that was extended through the north side of campus.  Additionally, Commons dining hall had a large patio and seating area added to the base of its western entrance.  Although North Court, the wiffle-ball and snoccer fields will be missed, there will be a more cohesive transition crossing over College Hill Road between the north and south sides of campus with this Martin's Way extention.

 

A view from the Margaret Scott
Bundy Fieldhouse.
Finally, construction continues on the new science building.  The exterior is being crafted consistent with the rest of the north side of campus keeping with the limestone block masonry work, thus blending the extension with the old science building, as well as the surrounding campus.  Construction on the new science building is targeted for completion by the fall 2005.

Contact Information


Media Relations Office

198 College Hill Road 
Clinton, NY 13323
315-859-4680 pr@hamilton.edu
Back to Top